Olika träsorter och när man använder dem

maj 3, 2022 0 Comments

Olika träsorter och när man använder dem

 

Precis som med alla andra material så finns det mängder av olika sorters trä som har olika egenskaper och används till olika sorters byggen. Det finns bland annat olika träslag, såsom ek, ask, bok, björk och gran, men sedan finns det även olika sorter av dess träslag. Bland annat finns de trall, kl-trä och mängder av andra varianter som används via olika typer av renoveringar eller byggen.

 

Olika sorter beroende på vad man ska göra 

 

Beroende på vad man ska bygga eller renovera, hur man vill att det ska se ut, hur bra hållbarhet man vill att det ska ha och i vilken kontext det ska verka, kan man välja mellan olika träsorter. Limfogskiva är bra i vissa typer av byggen, såsom bokhyllor eller tunnare möbler, medan andra sorter passar bättre vid andra tillfällen. Om man själv inte vet vilken sorts trä man ska välja mellan kan det vara klokt att besöka en bygghandlare för att få tips och råd kring materialet man ska välja till sitt bygge. Ett hårt virke kanske är rätt i en bänkskriva, men fel vid stomkomplettering.

 

Känn av sorten innan beslutet

 

Man kan besöka en lokal bygghandlare för att även få känna på korslimmat trä kontra en annan sort, om man är osäker och velar mellan två olika sorter. Det kan göra mycket för hjärnan att få titta och känna på ett material innan man bestämmer sig för det man ska ha på bygget. Då kan man även se hur olika material ser ut med egna ögon och om man gillar utförandet eller inte.

 

Det kan dessutom vara en bra id´ att fråga en expert om vad de tycker om olika sorter om man själv inte har så mycket erfarenhet. Experter är kunniga och vet hur olika sorter presterar och kan därför ge värdefulla tips och råd kring vilken sort som skulle vara bäst för projektet det handlar om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *