En superlista på supertips kring hår

oktober 16, 2023 0 Comments

Då var det dags för en ny topplista, tjoho! 🙂 Vi kör igång direkt, ingen idé att lata sig, eller hur?

 1. Hårvård på natten: Innan du går och lägger dig kan du använda en återfuktande hårmask eller olja och låta den verka över natten. Skydda ditt hår med en duskmössa eller handduk för att undvika fläckar på sängkläder.
 2. Använd naturliga hårborstar: Investera i en hårborste med naturliga borst, som en borste med vildsvinshår, för att minska skador och hjälpa till att fördela hårets naturliga oljor.
 3. Prova aloe vera-gel: Applicera ren aloe vera-gel på ditt hår och hårbotten för att återfukta och lugna eventuell irritation.
 4. DIY hårgel och sulfatfritt schampo: Blanda linfrögel för att skapa en naturlig hårgel. Det ger stadga till ditt hår utan kemikalier och tvättas lätt bort.
 5. Använd kamille för ljust hår: Om du har ljust hår, skölj håret med kamomillete för att uppnå naturliga ljusa slingor.
 6. Vattna din hårbotten: Håll din hårbotten återfuktad genom att dricka tillräckligt med vatten och använda en återfuktande spray mellan tvättar.
 7. Minska användningen av hårprodukter: Försök att undvika överdriven användning av stylingprodukter, som hårspray och mousse, eftersom de kan bygga upp sig och skada håret över tid.
 8. Håll håret uppe vid träning: Om du tränar, sätt upp håret i en fläta eller en knut för att minimera skador och förhindra att det blir oljigt av svett.
 9. Balansera proteiner och fukt: Använd produkter som innehåller en balans av proteiner och fukt för att stärka håret och undvika överdriven friss.
 10. Skydda håret vid heta stylingverktyg: Om du använder plattång eller locktång, använd ett värmeskydd och se till att ditt hår är helt torrt innan du stylar det.
 11. Var uppmärksam på ditt hårs behov: Anpassa din hårvårdsrutin efter årstid, väder och eventuella ändringar i din hårtyp för att upprätthålla dess hälsa.
 12. Ät en balanserad kost: En näringsrik kost med protein, vitaminer och mineraler är avgörande för att främja hälsosamt hår.
 13. Pröva att minska tvättfrekvensen med fräscht hår: Överdrivet tvättande kan torka ut håret. Prova att minska antalet tvättar i veckan och använd torrschampo mellan tvättar om det behövs.
 14. Var tålamodig: Hårvård tar tid och resultat kommer inte alltid omedelbart. Ha realistiska förväntningar och fortsätt att ta hand om ditt hår regelbundet.
 15. Hårvård under graviditet: Om du är gravid, kan hormonella förändringar påverka ditt hår. Många kvinnor upplever att deras hår blir tjockare och glansigare under graviditeten. Fortsätt med din vanliga hårvård, men se till att använda milda produkter och undvika kemikalier så långt det är möjligt.
 16. Hårvård efter graviditet: Efter förlossningen kan många kvinnor uppleva håravfall. Detta är normalt och temporärt. Håll ditt hår rent, återfukta det och vara extra försiktig med din hårvård under den här perioden.
 17. DIY hårvård under semestern: Om du är på en semester med mycket sol, pooler eller strandaktiviteter, se till att du använder hattar eller scarfs för att skydda ditt hår från UV-strålar och klorvatten.
 18. Hårvård under övergångsperioder: Om du överväger att ändra din hårfärg eller textur, var försiktig med övergången. Använd milda metoder och produkter för att undvika skador.
 19. Rutinjustering för känslig hårbotten: Ändra din hårvårdsrutin efter årstider och väderförhållanden. Under vintern kan håret bli torrare och kräva mer fukt, medan sommaren kan kräva mer UV-skydd.
 20. Använd naturliga hårinpackningar under året: Anpassa dina DIY-hårbehandlingar efter säsongen. Använd t.ex. inpackningar med honung och kokosolja under vintern och med aloe vera och citron under sommaren.
 21. Tålamod med skador: Om ditt hår har skadats av tidigare färgbehandlingar eller överanvändning av värmeverktyg, var medveten om att det kan ta tid att återställa hälsan. Ge ditt hår tid att växa och reparera sig självt genom att undvika överdriven styling.
 22. Använd håraccessoarer: Ibland är det enklaste sättet att variera din frisyr och ge håret en paus från stylingverktyg att använda hårspännen, hårband eller hårnålar.
 23. Pröva balayage eller ombre: Om du vill ändra din hårfärg, överväg att använda tekniker som balayage eller ombre. Dessa metoder är mildare mot håret och kräver mindre underhåll.
 24. Regelbunden konditionering och hårinpackning torrt hår: Använd en djupgående balsam eller hårinpackning minst en gång i månaden för att bibehålla mjukhet och glans.

 

Det var alla tips vi hade! Vi ses och hörs i framtiden hörni 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *