Everest eller Paris?

februari 24, 2022 0 Comments

Extrema semestrar har blivit populärt sista åren och vanliga chartersemestrar är inget att skryta med inför vännerna längre. Om man vill ta sin semester till nästa nivå som får dina vänner att tappa hakan när du berättar om dem, så se till att hitta på något annat än att ligga på sandstranden. Bästa resorna att skryta med är alltid att besöka svåråtkomliga platser eller aktivera sig med en extremsport på semestern som klättring. Skulle det vara så att extrema resor inte är något för dig, så kan vi varmt rekommendera resor till Paris. Det finns lite puls, men mer i lagom format.

Vi fokuserar på klättring i denna artikel och med de sagt så har ni säkert redan nu listat ut vilket resmål vi ska lyfta fram.

Mount Everest, eller Chomolungma, som det kallas i Nepal, är 8 848,43 meter högt och är varje klättrares dröm. Samtidigt är det förmodligen den farligaste utmaningen och det dödligaste berget på jorden. Det är faktiskt den högsta platsen på planeten och en höjd som är så berömd att kanske alla barn i alla länder känner till den. Historien om hur det upptäcktes och om de modiga människor som försökte besegra det är dock ofta okänd för allmänheten och många berättelser är svåra att hitta källor som fortfarande lever till.

Mount Everest anses vara en utmaning som inte bara är fysiskt krävande, utan även mentalt och psykologiskt. Alla som någonsin har bestigit Everest kan berätta att det krävdes mycket träning, uthållighet, mental styrka och beslutsamhet. Dessutom skulle alla klättrare berätta att Everest eller Mount Everest inte är något man bör försöka utan omfattande förberedelser. Därför kan det kännas mer säkert att boka paketresor Paris, då får du allt planerat åt dig och du slipper oroa dig för de olyckor som lätt kan ske på ett berg.

Bästa tiden på året att bestiga berget är på våren då vindar och oväder är mycket mindre än på övriga tiden på året. Boka resorna online i god tid så du inte hamnar i skarvarna för oväder. Många som försöker bestiga berget ger redan upp när de kommer till Mount everest base camp. Till och med resan dit är extrem och tar minst 30h till fots. Att bestiga berget tar 4-6 dagar om man inte är Tsang Yin-Hung från Hongkong som bestig berget på 26h! Tycker du att detta låter jobbigt? Ingen fara, det tycker vi också. Hyr lägenhet långtid Paris istället och få en bekväm resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *