Jobba som stafett / hyrläkare och få mer frihet

februari 1, 2022 0 Comments

Läkare är ett av få yrken behövs överallt, oavsett vilken stad, ort eller land du bor i – oavsett om man är ny i yrket eller har arbetat som specialist i många år på klinker och sjukhus så finns det jobb för dig som är vårdkonsult.

Som medicinsk konsult har man fler valmöjligheter och större frihet mot om man skulle vara anställd på till exempel på ett sjukhus. Man kan växa och utvecklas i sin yrkesroll när man jobba som hyrläkare och samtidigt välja sin arbetssituation utan att behöva hoppa in i områden man normalt inte jobbar inom på grund av personal brist.

Som läkare finns det två tydliga val: fast anställning hos en arbetsgivare eller arbeta inom bemanningsföretag hyrläkare. När det gäller ens karriär och sin livssituation vill många inte vara begränsade och inte vara bundna till en plats.

En fast anställning tar all din tid i anspråk och sätter begränsningar för ditt liv när det gäller både löner och arbetstider. Åtminstone känner många så som till sist väljer att starta eget hyrläkare

Att arbeta som hyrläkare ger dig chansen att bestämma var du vill bo och arbeta – åtminstone under den här delen av din karriär. Man kan välja mellan frilansjobb på sjukhus, privata kliniker eller till och med praktiker utomlands.

Det är inte många som tänker på att som hyrläkare kommer man att kunna resa, se världen och uppleva olika kulturer – samtidigt som man utvidgar sina horisonter professionellt.

Vården är ofta väldigt tuff att jobba i och många bränner ut sig tidigt i karriären för att sedan lämna yrket under en tid. Tjänster som hyrläkare har lockat många till yrket då lönen är mycket högre och friheten blivit större. En läkare som jobbar från eget företag kan tjäna upp till 3 gånger så mycket som en anställd läkare med samma erfarenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *