Tips innan du ska slipa golvet

februari 17, 2022 0 Comments

Alla golv går inte att slipa. Innan du sätter igång bör du försäkra dig om att ditt trägolv går att slipa utan problem. En del golv är tillverkade av laminat med ett tunt lager av trä överst för att ge det en snygg finish. Dessa golv är inte lämpade att slipa om. För att det ska vara möjligt att utföra en golvslipning stockholm krävs det att golvet är tillverkat av riktigt trä.

Golvet måste slipas i tre omgångar

Alla trägolv måste slipas i tre omgångar. Börja med en grovslipning för att få bort eventuella ojämnheter och skador i golvet. Därefter fortsätter du golvslipning Nacka med en mellanslipning för att få bort slipmärken från grovslipningen. Till sist är det dags för en finslipning för att ge golvet en yta som är redo att behandla.

Hur du väljer att behandla golvet är helt upp till dig. Ha dock i åtanke att de olika behandlingarna har olika egenskaper och även olika hållbarhet. Resultatet du vill uppnå bör vara i fokus men även hur mycket underhåll du är villig att utföra efter att golvslipning Lidingö har blivit utförd.

De tre vanligaste behandlingarna

För ett slitstarkt och hållbart resultat med så lite underhåll som möjligt bör du välja att lacka golvet efter utförd golvslipning Nacka. Du kan välja mellan olika grader av glans från matt till blankt. Om du däremot är villig att ta på dig rätt mycket underhåll kan du välja olja. Här är möjligheterna till ett personligt golv mycket större. Du kan välja mellan flera olika nyanser som lyfter fram den naturliga ådringen i träet. Om man tex har en inbyggd garderob behöver man fundera på om den ska lyftas så golvet kan gå hela vägen in eller inte.

På senare tid har det blivit väldigt populärt med hårdvaxolja. När du väljer hårdvaxolja får du ett slitstarkt resultat som kräver lite underhåll, precis som med lack. Den stora skillnaden från lack är att du även får fram den naturliga ådringen i träet precis som med olja. Dom flesta hantverkare stockholm har koll på vad man ska använda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *